brief aan de dochters 13b

Vader en echtgenoot

Ik hou enorm van jullie en net in dat concrete, die eerste kring van verbondenheid mag ik mens zijn en worden. Vergeef me als ik eens tekort schiet en ga met me mee op weg. Jouw weg en een beetje ook die van mij, in vrijheid en elkaar sterkend in ons anders zijn.

Maar een mens wordt ook steeds geroepen om meer dan enkel maar in die kleine kring te zijn. Daarom is er de aandacht voor de anderen, niet theoretisch, maar heel concreet. Sluit je nooit op in een kleine cocon, zoek een veilig nest om van daaruit anderen te ontmoeten.

 

Vriend

Er zijn vrienden en vrienden. Maar ik poog met vele mensen even op weg te gaan. Loslaten hoort er ook bij omdat er steeds opnieuw weer andere mensen zijn die het verdienen om mijn aandacht en vriendschap te krijgen. Echte vrienden zijn mensen op wie je kunt rekenen, met wie je steeds van gedachten kunt wisselen, met wie je lief en leed delen kan.

 

 

In de natuur

De schoonheid van de natuur intrigeert me, hoewel ik voor veel allergisch ben en moet opletten. De natuur met de planten en dieren verdient meer aandacht dan we er aan geven. Ze zijn uiteindelijk ook broers en zussen.

 

 

 

Ik heb die brief aan jullie geschreven in de hoop van gedachten te kunnen uitwisselen, naar jullie te kunnen luisteren en tegelijk te hopen dat je mijn vreugde delen mag. Misschien is het te lang, ik heb het nog wat kort gehouden, want ik heb je nog veel meer te zeggen. Misschien is het te moeilijk of te weinig uitgeschreven. Ik heb alvast een poging gedaan. God maakt een heel deel uit van mijn leven, die blijde boodschap wilde ik je alsnog expliciet meegeven.

 

Het ga je goed wie je ook wordt en weet dat je altijd bij me terecht kunt.

 

Papa.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s