brief aan mijn dochters 10a

10 consequenties als God er is

 

De schepping en het leven beschermen en eren

We worden er naar getrokken op te komen voor: dan is het ook onze plicht dat te doen! De cadeau die we zomaar ontvangen hebben mogen we in ere houden. Niet enkel ons leven maakt deel uit van dit geschenk, maar het hele leven. Wij zouden niets zijn zonder het andere en de andere, daarom moeten we er ook van houden en het beschermen en bewonderen.

 

Wat in de schepping ligt nastreven

“Servival of the fittest” betekent niet dat de sterkste overwint, wel diegene die zich het best kan aanpassen. Dat betekent dat ieder een speler is in het geheel, dat er gestreefd wordt  naar een harmonie en een zich steeds herstellende harmonie. God maakt vooral de mens sterk in het zich aanpassen die moeilijkheden moet trotseren. Hij komt dus op voor de kleine, de zwakke die moeite doet. Hou dus op met de sterkste te willen zijn, wees solidair met de zwakste, want die toont meer dan aanpassingsvermogen.

 

In de schepping ligt ook de drang om zorg te dragen, om het kleine te verdedigen en om op de best mogelijke manier te zorgen voor een nageslacht en voor later. God wil ons dus laten zorg dragen en zeker niet enkel voor zichzelf: We moeten opkomen voor een betere wereld later en voor de zwaksten vandaag. Dit opkomen voor een menselijkere samenleving en voor de natuur is voor ons dus niet enkel een opdracht, maar een groot deel van de reden van ons bestaan: zorgen voor wat buiten ons ligt, desnoods door onszelf te geven omwille van.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s