brief aan mijn dochters 10b

Danken en eren

We kunnen niet genoeg dankbaar zijn en Hem eren. Ons optimisme mag een danken zijn om ons leven. Als ik dit alles zie dan is die God zo machtig schoon dat Hij dit alles met ons voor heeft. Dank Hem dus meer dan dagelijks, betrek Hem in alles van je leven.

 

In relatie gaan

Niets kan op zich bestaan. Zo ervaar ik ook God die niets anders wil dan in relatie gaan. En dat is de kern van mijn geloof: Dat Hij ons uitnodigt dat wij deel mogen uitmaken van Zijn mysterie. Dus niet enkel dat Hij in ons leven mag binnenkomen en met ons op weg mag gaan! Dat doet Hij, ook als wij Hem weigeren. Maar dat we geroepen worden om ons geliefd te weten en Hem lief te hebben. Geloven zijn geen stellingen om het leven te begrijpen, het is een op weg willen gaan met Hem, wetende dat Hij dit met ons doet.

Mijn opstaan en mijn slapen gaan draag ik aan Hem op. Mijn problemen leg ik Hem voor. Mijn vreugdes en mijn verdriet, daar is Hij meer dan getuige van. Mijn ontmoetingen met mensen zijn tegelijk met Hem. Mijn verwondering in de natuur en in de samenleving zijn in verbondenheid met Hem.

 

Zoals Hem vergeven, liefhebben

Zoals ik Hem ervaren mag in alles, in heel de wegwijzing van het leven: zo mag ik ook een beetje worden. Geeft Hij mij nieuwe kansen: zo mag ook ik die geven. Heeft Hij lief: zo mag ik ook van liefde vervuld worden voor ieder en alles.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s