brief aan mijn dochters 9b

Schoonheid, verstaanbaar

God maakt zijn schepping deels verstaanbaar zonder de verwondering weg te nemen. We mogen leven in zekerheid en mogen ons bestaan tot op zekere hoogte begrijpen. We krijgen de macht om het leven zo te verstaan dat we geneesmiddelen en hulpmiddelen kunnen maken. We mogen tegelijk ook altijd getroffen worden door het schone in het leven.

Hij heeft het leven schoonheid en regelmatigheid gegeven zodat we ons thuis kunnen voelen.

 

Ongekend gekend

Hij blijft een mysterie. Hoe kunnen wij begrijpen dan liefde zo groot kan zijn dat het zich wegcijfert en net daardoor zo machtig wordt? Hij is de gekende voor wie zijn hart opent en blijft tegelijk de altijd ongekende. Geen bewijzen zwart op wit, wel voor mij sterke aanwijzingen, meer nog: in mijn leven speelt Hij een grote rol: omdat Hij mag.

 

Aanzetten tot toen en nu

Het is geen God die boven alles blijft. Hij zet mensen in beweging, toen en ook vandaag. Spijtig genoeg is het zo gemakkelijk om zo verkeerd Hem te interpreteren dat “handelen naar het geloof”  net het andere kan kiezen dan waarvoor Hij staat. Denk aan racisme en wapendracht, denk aan de oorlogen in naam van… Dit zou ons geloof kunnen doen afzweren, maar dan hebben we de relatie met Hem niet ervaren. Hij zet me iedere dag aan met mijn geloof, mijn verstand, met mijn geweten, met mijn liefhebben en mijn afkeer van onrecht en geweld, met alles wat ik mag zijn om in relatie met Hem te groeien in mijn relaties met medemensen en heel de schepping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s